Obiectivele pentru 2023 ale omului de afaceri Iustin Paraschiv vizează dezvoltarea durabilă

0
93
carmistin
carmistin

Antreprenorul Iustin Paraschiv, omul din spatele brandului LaProvincia, consideră că reducerea emisiilor de CO2 este posibilă în cadrul grupului de firme de sub cupola Carmistin, însă implică acțiuni ferme, cu efecte pe termen lung și investiții importante în acest an.

Cum a decis Carmistin ca să reducă cheltuielile cu energia electrică?

Pe parcursul unui singur an (2022) prețurile angro la energie au atins nivelul pe care ar trebui să-l atingă, probabil, în decursul unui întreg deceniu. 

În situația actuală a crizei energetice, majoritatea consumatorilor de energie ajung la concluzia că singura modalitate sigură de a reduce costul energiei electrice este producția proprie. Și acest obiectiv este cel mai ușor de atins cu propria centrală fotovoltaică. 

Cu atât mai mult cu cât activitatea avicolă, zootehnică și sectorul energetic apar ca principalele surse de gaze cu efect de seră.

Este de remarcat faptul că piața este din ce în ce mai exigentă, mai ales în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă. În acest context, acțiunile durabile adaugă valoare produselor avicole și animaliere, promovând produse mai sănătoase și transmițând o imagine de responsabilitate socială, ecologică și economică.

În prezent, interesul pentru microcentralele fotovoltaice este tot mai crescut în prezent, lucru care ar trebui apreciat pozitiv. Mulți oameni de afaceri, temându-se de criza de pe piețele de cărbune și gaz, au investit și vor să investească în domeniul surselor de energie regenerabilă.

Energie electrică verde pentru o dezvoltare durabilă

Iustin Paraschiv a decis ca nu mai puțin de 10.500 de panouri fotovoltaice, care vor deține o capacitate de 4,5 MW, montate pe 18 amplasamente ale holdingului Carmistin.

Potrivit informațiilor oferite de oficialii Simtel Team, ce se vor ocupa de acest proiect, energia generată în primul an de funcționare va fi de 5.400.000 kWh, diminuând emisiile de dioxid de carbon cu aproape 3.300 de tone pe an.

În prezent, se extinde energia produsă în România este energia din instalații fotovoltaice și parcuri eoliene. În plus, criza energetică, embargoul asupra cărbunelui rusesc și întreruperea furnizării de gaze din Rusia au arătat că panourile fotovoltaice au o mare importanță pentru sistemul energetic. Așa se reduc substanțial cheltuielile cu energia produsă pe bază de combustibilii fosili scumpi sau/și aproape inaccesibili.

Această sursă (energia produsă de panourile fotovoltaice) devine importantă în mixul energetic. În 2023, costul instalațiilor fotovoltaice ar putea crește din cauza inflației și a consecințelor războiului. A fost o idee bună din partea lui Iustin Paraschiv de a iniția un proiect de anvergură în acest domeniu de la jumătatea anului 2022.

Datorită creșterii costurilor cu energia electrică, energia fotovoltaică va fi în continuare o modalitate bună de a reduce facturile de energie electrică în 2023. Această acțiune constând în investițiile în energie verde vor deschide noi perspective de creștere sustenabilă pe toate liniile de business: pui, vită, porc și agricultură.

Se remarcă în ultimele luni un interes din ce în ce mai mare pentru aceste instalații fotovoltaice în rândul antreprenorilor care doresc să reducă costurile operațiunilor lor și, în același timp, să devină mai zero emisii și doresc să își reducă amprenta de carbon. 

În cazul unităților agroindustriale, o centrală solară proprie corect dimensionată poate fi chiar mai profitabilă decât pentru clienții individuali, iar perioada de amortizare a costurilor a acesteia este de aproximativ cinci ani. Acest lucru se datorează faptului că prețurile la energie electrică pentru afaceri sunt mai mari decât pentru clienții individuali.

Conform strategiei adoptate de conducerea holdingului, grupului Carmistin va atinge dorită autonomie energetică în anii ce vin datorită investițiilor în surse de energie cu emisii scăzute. Unul dintre elementele planului de investiții este programul de dezvoltare fotovoltaică a organizației amintite. Miza actuală este una extrem de provocatoare: Carmistin să fie în top 3 jucători din piaţa agroalimentară chiar și în 2024!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.