Ce trebuie sa se faca pentru a obtine un credit de investitie?

0
36
cytonn photography gjao3ztx9gu unsplash (1)
cytonn photography gjao3ztx9gu unsplash (1)

Cresterea durabila a afacerii inseamna investitii regulate. La urma urmei, stagnarea este deja un pas inapoi. Se pot, desigur,  folosi rezervele de numerar, dar contractarea unui imprumut este uneori o solutie mai buna. Cum se pot creste sansele de a obtine un credit investitie? Si cand este cel mai bun moment pentru a investi? Iata cateva sfaturi cu privire la creditele de investitii.

Imprumuturile pentru investitii sunt destinate sa ajute activitati comerciale  pe care le interprinde cineva pe termen mediu si lung. De exemplu, un comerciant poate dori sa isi renoveze magazinul, o companie de transport poate dori sa cumpere un camion nou sau o companie poate dori sa cumpere un concurent. 

Cu toate acestea, aceste investitii sunt adesea foarte costisitoare. Desigur, se pot folosi rezervele de numerar in acest scop, dar, in unele cazuri, contractarea unui imprumut pentru investitii este o solutie mai buna. Fluxul de numerar nu este compromis si se poate recupera investitia la o rata rezonabila.

Consultarea cu contabilul este un lucru important

Solicitarea unui imprumut pentru investitii nu este un lucru care sa se faca cu usurinta. Este important sa se pregataeasca cererea cu atentie. Pentru a face acest lucru, trebuie sa se compania si proiectul, adaugand o analiza detaliata a investitiei dorite (puncte forte, puncte slabe, oportunitati si amenintari). 

Este important ca persoanele care cer acest credit sa fie transparente si cinstite, nimeni nu va fi servit de un dosar umflat in mod artificial: nici banca, si cu siguranta nici persoanele care doresc un credit de investitii. 

Este de la sine inteles ca ar trebui sa se implice si contabilul in acest proces, pentru ca totul sa fie in ordine din punct de vedere financiar. De exemplu, atunci cand se aloca un buget pentru proiect, este important sa se ia in considerare nu numai costurile directe, ci si costurile indirecte de exploatare.

Notiuni de baza in jurul mesei

Este gata dosarul? Apoi, este timpul sa se stabileasca o intalnie cu bancherul. Trebuie sa se trimita prezentarea cu cateva zile inainte, astfel incat sa se poata uita deja la ea. Nu este nevoie sa se stapaneasca toate caracteristicile Powerpoint pentru a face o prezentare buna. 

Odata ce cererea este depusa, aceasta va fi trimisa la departamentul de credite al bancii. Analistii specializati il vor examina acum in detaliu. Acestia isi vor face timp sa studieze toate aspectele tehnice ale aplicatiei pentru a o situa, printre altele, pe piata, tinand cont de sectorul de activitate. Este posibil sa se  puna intrebari suplimentare.

Apoi se va da un aviz pozitiv sau negativ si, in functie de situatie, se va face o recomandare privind formulele de creditare, conditiile si garantiile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.