Unde pot obține cel mai bun preț pe gramul de aur?

0
26
screenshot 2022 12 29 at 17.01.19
screenshot 2022 12 29 at 17.01.19

Valorificarea bijuteriilor vechi este una dintre procedurile care intră în atenția multor persoane, mai ales în momentul în care nu mai găsesc nicio utilitate pentru obiectele realizate din metale prețioase. Se întâmplă des ca mulți să intre în posesia unor bijuterii din aur care nu sunt pe placul lor, ajungând, astfel, să fie uitate într-un colț al vitrinei. De asemenea, există și cazul în care bijuteriile din aur se degradează, pur și simplu, odată cu trecerea timpului, ceea ce înseamnă că nu mai pot fi purtate cu aceeași încredere.

Contrar așteptărilor, și bijuteriile realizate din acest metal se pot deteriora dacă, în timpul prelucrării, aurul a fost combinat cu o cantitate ridicată din alte metale, cum ar fi cuprul sau zincul. În timp, dacă nu sunt depozitate în mod corespunzător într-o cutiuță special concepută pentru bijuterii, există riscul să capete un aspect uzat. 

Indiferent care este motivul pentru care cineva vrea să își vândă bijuteriile, cu siguranță își dorește să găsească un loc în care să obțină cel mai bun preț. Agenția de amanet TEZAUR le stă tuturor la dispoziție cu servicii prompte de amanetare sau vânzare a bijuteriilor, indiferent de starea lor, la un preț avantajos.

Criterii de stabilire a prețului pe gramul de aur 

Bijuteriile vechi care nu mai sunt folosite cu același interes fie că sunt deteriorate sau că, pur și simplu, s-au demodat, pot reprezenta o metodă profitabilă de a obține o sumă de bani fără să se depună niciun efort din partea clientului. De fapt, acesta beneficiază de cele mai bune condiții: poate primi banii pe loc, obținând o evaluare corectă și gratuită a bunurilor pe care le vinde.

Puritatea aurului este unul dintre criteriile care intră în atenția specialiștilor agenției în momentul evaluării. Cu cât aurul folosit în confecționarea bijuteriilor care un număr de karate mai ridicat, cu atât prețul obținut va fi mai ridicat. Karatele reprezintă unitatea de măsură a purității aurului. Cea mai mare valoare (24k) reprezintă standardul cel mai înalt de puritate a aurului, însă trebuie menționat că acela este și stadiul în care metalul prețios este moale. Din acest motiv, combinația sa cu alte metale se dovedește a fi de-a dreptul necesară.

Gramajul bijuteriei este un alt criteriu în funcție de care specialiștii casei de amanet stabilesc prețul. Dacă are un gramaj ridicat, atunci, cu siguranță, și prețul stabilit final va influența acest aspect. De asemenea, clientul trebuie să știe și că bijuteriile cu un grad ridicat de uzură atrag cu sine un preț mai scăzut decât cele care se prezintă în condiții impecabile. 

Procedura de vânzare a bijuteriilor este simplă. Clientul trebuie doar să se prezinte la agenția de amanet cu bunurile pe care urmează să le amaneteze sau să le vândă, de unde va fi preluat de experții agenției. 

Cu alte cuvinte, vânzarea bijuteriilor către o casă de amanet este o procedură care trebuie să fie realizată în urma unei documentări serioase asupra prețului oferit pe gramul de aur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.