Nume sarbatorite de sfanta maria

Istorie

Sfanta Maria este mama lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, venerata de catre crestinii din intreaga lume. Numele ei provine din limba ebraica, „Miriam” sau, in greaca veche, „Maria”. Numele ei a fost mentionat in Scripturi inca din secolul al III-lea, iar in secolul al IV-lea, Biserica a inceput sa sarbatoreasca fiecare dintre cele patru sarbatori Mari ale Maicii Domnului: Nasterea Maicii Domnului, Anuntarea Maicii Domnului, Adormirea Maicii Domnului si Inaltarea Maicii Domnului. Aceste sarbatori sunt retinute de catre Biserica Ortodoxa si catolica, precum si de alte de Biserici crestine.

Nasterea Sfintei Maria

Nasterea Maicii Domnului este sarbatorita in seara de 7 septembrie, cunoscuta in calendarul crestin ortodox sub numele de Nasterea Sfintei Mari. Aceasta zi marcheaza ziua in care, conform Traditiei, Sfanta Fecioara Maria a aparut pe lume si a fost botezata de catre ingerul Gavril. In aceasta zi, in mod traditional, se organizeaza slujbe speciale si se cantaresc imnuri dedicate Maicii Domnului. De asemenea, se ofera daruri si se fac rugaciuni speciale.

Anuntarea Maicii Domnului

Anuntarea Maicii Domnului se sarbatoreste in seara de 25 martie. Aceasta zi marcheaza momentul in care arhanghelul Gavril a anuntat Sfintei Fecioare Maria ca ea va deveni mama lui Isus Hristos. In aceasta zi se organizeaza slujbe speciale si se cantaresc imnuri dedicate Maicii Domnului. De asemenea, se ofera daruri si se fac rugaciuni speciale.

Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului se sarbatoreste in seara de 28 august. Aceasta zi marcheaza momentul in care Sfanta Fecioara Maria a trecut in eternitate. In aceasta zi se organizeaza slujbe speciale si se cantaresc imnuri dedicate Maicii Domnului. De asemenea, se ofera daruri si se fac rugaciuni speciale.

Inaltarea Maicii Domnului

Inaltarea Maicii Domnului se sarbatoreste in seara de 15 august. Aceasta zi marcheaza momentul in care Sfanta Fecioara Maria a fost ridicata la ceruri de catre ingerii Domnului. In aceasta zi, in mod traditional, se organizeaza slujbe speciale si se cantaresc imnuri dedicate Maicii Domnului. De asemenea, se ofera daruri si se fac rugaciuni speciale.

Rituri si traditii

Riturile si traditiile din jurul sarbatoririi sfintei Mari sunt diferite in functie de regiune si cultura. In multe tari, se organizeaza procesiuni si se aprinde lumanari pentru a aminti de mama lui Isus. In unele tari, se ofera daruri si se organizeaza petreceri pentru a sarbatori nasterea, anuntarea, adormirea si inaltarea Maicii Domnului. Unele tari au traditii specifice, cum ar fi oferirea darurilor si organizarea mesei speciale pentru a sarbatori Nasterea Maicii Domnului.

Implicarea in vietile noastre

Sfanta Maria este un model pentru crestinii din intreaga lume. Ea este un exemplu de curaj, devotiune, fidelitate si ascultare fata de Dumnezeu. Ea ne invata sa ramanem devotati lui Dumnezeu, sa nu ne pierdem nadejdea si sa fim increzatori in El. Invataturile Sfintei Mari sunt remarcabile si ne pot influenta viata in bine. Ea poate fi un model si un ghid pentru noi, astfel incat sa urmam calea lui Dumnezeu si sa devenim oameni mai buni.

Concluzie

Sfanta Maria este mama lui Isus Hristos, venerata de catre crestinii din intreaga lume. Sarbatorirea ei este un mod prin care ne aratam devotiunea fata de Dumnezeu si invatamurile ei ne inspira sa ne conducem vietile in spiritul crestin. Sarbatorirea ei ne ofera sansa sa ne bucuram si sa ne rugam pentru marea ei munca si sa ne inchinam la Dumnezeu. Sfanta Maria trebuie sa fie venerata mereu si sa le fie recunoscatoare tuturor celor care o cinstesc si o sarbatoresc.