Nume de flori romanesti

0
198
floare
6449d27296409

Crin de munte

Crinul de munte, cunoscut si sub numele de laleaua siberiana, este una dintre cele mai populare flori romanesti. Aceasta floare se gaseste in toate zonele montane si este foarte apreciata pentru frumusetea sa. De obicei, crinul de munte are flori galbene, albastre sau alb-roz, care se deschid in acelasi timp. In cazul florilor galbene, acestea au petalele brazdate de dungi rosii. Acestea sunt de asemenea inrudite cu bulbul de munte, aceasta floare fiind si ea foarte apreciata in Romania.

Garofi

Garofi sunt o alta floare foarte apreciata in Romania. Acestea au petale frumoase, albastre sau alb-roz si sunt dintre cele mai populare flori romanesti. Florile garofi sunt foarte versatili si au multiple utilizari, fiind folosite in decoratiuni, in flori taiate pentru decorarea caselor, in vase si chiar in industria alimentara, la producerea unor produse de inghetata. De asemenea, garofi se cultiva cu succes si se pot comercializa in magazine si piata.

Bluza miresei

Bluza miresei este o floare unicat in Romania. Aceasta floare este foarte rar intalnita si se gaseste doar in anumite locuri si in anumite perioade. Acestea sunt flori de o frumusete deosebita, de un albastru-purpuriu intens, insotite de dungi albe si albastre. Bluza miresei nu este prea apreciata din cauza raritatii sale, insa se poate observa in gradinile de acasa, in special in zona de campie.

Lacramioare

Cele mai citite articole

Lacramioarele sunt o alta floare deosebita pe care o gasim deseori in Romania. Acestea sunt flori delicate, care poarta denumirea de „lacramioare” din cauza petalelor lor subtiri si fragile, care adesea se confunda cu lacrimile. Fluturasii si albinele sunt foarte atrasi de lacramioare, ceea ce face ca acestea sa fie o parte importanta a faunei si a florei din Romania. Aceste flori sunt disponibile in gradinile de acasa, insa sunt si cultivate comercial si vandute in magazine si piata.

Floarea soarelui

Floarea soarelui este una dintre cele mai populare flori romanesti, care poarta denumirea de „floarea soarelui” datorita formei sale unice, in forma de soare. Acestea sunt flori deosebit de frumoase, de culoare galbena sau galbui-albastra, si se gasesc in toate gradinile. Florile de soare sunt foarte versatile si sunt folosite in special in decoratiuni si flori taiate. Sunt de asemenea utilizate in industria alimentara, fiind adesea folosite pentru decorarea produselor de patiserie.

Lalea

Laleaua este una dintre cele mai frumoase flori romanesti, care este apreciata in special pentru frumusetea si durabilitatea sa. Aceasta floare este usor de gasit in gradinile de acasa si se gasesc adesea in magazine si piata. Laleaua poate fi de mai multe culori, inclusiv alb, roz, galben si chiar rosu, si exista chiar si lalele inflorite in forme intricate. Aceasta floare este utilizata atat in decoratiuni, cat si in flori taiate, si poate fi de asemenea folosita pentru a face ocazii speciale mai speciale.

Liliacul

Liliacul este o alta floare romanesca foarte populara, care poarta denumirea de „liliac” datorita formei sale. Acestea sunt flori delicate, cu petale albastre sau alb-roz si sunt adesea folosite in decoratiuni. Liliacul este foarte versatil si poate fi folosit in flori taiate, decoratiuni, vase si chiar industrie alimentara. Liliacul poate fi de asemenea cultivat in gradinile de acasa, in special in zonele montane, ceea ce face ca aceasta floare sa fie foarte apreciata in Romania.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.