Nume sarbatorite de sf maria

0
261
nume
644aba7a7b4bb

Sf. Maria

Sf. Maria, numita si Fecioara Maria sau Maica Domnului, este una dintre cele mai venerate persoane din istoria crestinismului. In Biserica Catolica, se sarbatoreste ziua de 8 septembrie ca zi a Nasterii Fecioarei Maria si ea este considerata un model pentru credinta crestinilor si o protectie a tuturor.

Istorie

Istoria sarbatoririi Sf. Maria dateaza din secolul al IV-lea si se crede ca a fost celebrata intai de biserica de la Ierusalim. De-a lungul anilor, Sarbatoarea Sf. Maria a devenit una dintre cele mai importante sarbatori in calendarul crestin. Sarbatoarea se refera la Nasterea, Imparatia si Inaltarea Fecioarei Maria.

Celebrari

In multe tari crestine, aceasta zi este sarbatorita cu slujbe, rugaciuni si zeci de procesiuni, in special in catolice, ortodoxe si alte biserici. Toti crestinii se aduna in biserici si incep sa cante lauda pentru Fecioara Maria, recitand psalmi si rugaciuni. De-a lungul anilor, aceasta sarbatoare a devenit un aspect important al vietii crestinilor si multi credinciosi se aduna in biserici pentru a celebra Nasterea Fecioarei Maria.

Traditii

Traditia cea mai cunoscuta este "Mantuirea Maicii Domnului", care se tine de obicei la miezul noptii. In aceasta ceremonie, crestinii se aduna in biserica si aud o predica, apoi se roaga impreuna pentru mantuirea Fecioarei Maria.

Cele mai citite articole

De asemenea, multi crestini pregatesc dulciuri pentru a marca aceasta zi. Dulciurile sunt adesea facute in forma Fecioarei Maria sau a altei icoane crestine si se servesc la mesele speciale pregatite pentru aceasta zi. De asemenea, multi crestini isi fac ofrande si merg la manastiri pentru a-si arata recunostinta si devotamentul fata de Fecioara Maria.

Legaturi cu alte religii

Sarbatoarea Sf. Maria este sarbatorita si in alte religii decat crestinismul. Un exemplu este islamul, in care se sarbatoreste ziua nașterii Fecioarei Maria, numita Mawlid al-Nabi. Sarbatorirea se face in ziua de 21 septembrie si cuprinde cantari, rugaciuni si procesiuni, in care se canta lauda Fecioarei Maria.

Semnificatia

Sarbatoarea Sf. Maria este o zi importanta in calendarul crestin si are mai multe semnificatii. Pe de o parte, aceasta zi marcheaza Nasterea Fecioarei Maria, simbolul credintei crestine. Pe de alta parte, aceasta zi este o oportunitate pentru crestini de a-si exprima recunostinta fata de Fecioara Maria. Aceasta sarbatoare ofera, de asemenea, crestinilor ocazia de a se aduna si de a-si exprima credinta si devotamentul lor fata de Dumnezeu.

Concluzie

Sarbatoarea Sf. Maria este o ocazie importanta pentru crestini, marcata cu rugaciuni, slujbe si procesiuni si prin care Fecioara Maria este rememorata si venerata. Aceasta zi este o oportunitate pentru crestini de a se aduna si de a-si exprima devotamentul lor fata de Dumnezeu si Fecioara Maria.

Cele mai citite articole