Nume rusesti

0
317
nume
644a328a3731e

Introducere

Numele rus este diferit de numele occidentale, atat prin sistemul lor de nume, cat si prin numele in sine. Numele rus se compune, de obicei, din prenume, patronimic si numele de familie. Patronimicul este numele luat de la tatal sau bunicul, adesea prenumele lor cu sufix -vich, -ovich sau -ich. Acest lucru face ca numele din Rusia sa fie diferite si sa exprime peste generatii legaturi familiale si istorie. Exista numeroase nume rusesti, de la cele vechi traditionale la cele mai moderne. Acest articol va prezenta o varietate de nume rusesti, explicandu-le originea si semnificatia.

Nume rusesti traditionale

In Rusia, exista nume traditionale vechi, care sunt folosite inca. Acestea sunt adesea inrudite cu crestinismul. Unul dintre cele mai populare nume traditionale rusesti este Vasiliy, care se traduce in "batranul". Acest nume provine din biblia crestina si se refera la batranul Vasile, unul dintre primii sapte episcopi ai Bisericii Crestine. Alte nume traditionale rusesti includ Iosif, Mihail, Andrei, Aleksei, Dmitri, Nikolai, Sofia, Ekaterina, Tatyana si Anna.

Nume rusesti moderne

Exista, de asemenea, nume rusesti moderne, care au inceput sa fie folosite cu tot mai multa frecventa in ultimele decenii. Acestea includ nume precum Alisa, Ksenia, Maxim, Timur, Svetlana, Veronika, Dasha, Yana, Artyom, Pasha, Marina, Ivan si Maksim. Aceste nume moderne sunt adesea nume derive din alte limbi si culture, cum ar fi germana, latina, greaca si chiar engleza. Ele sunt, de asemenea, adesea formate din silabele sau cuvinte separate.

Semnificatia numelor rusesti

Cele mai citite articole

Numele rusesti poarta adesea o semnificatie speciala. De exemplu, daca un copil are numele Andrei, acesta poate sa fie vazut ca un semn ca si parintii lui sunt in cautarea curajului sau vointei. Alte nume precum Ksenia sau Aleksandr se pot interpreta ca fiind nume ale unui lider sau conducator. Unii parinti pot alege numele pentru copiii lor in functie de numele bunicilor sau strabunicilor, care sunt adesea bazate pe greaca sau latina veche, ca semn al respectului si al legaturilor familiale.

Nume populare rusesti

Exista numeroase nume rusesti populare, care sunt folosite de multe generatii. Acestea includ Mihail, Iosif, Ivan, Aleksandr, Andrei, Anna, Tatyana, Sofia, Ekaterina, Dmitri, Nikolai, Vera, Varvara, Yevgeniya, Valentina si Olga. Aceste nume au fost folosite in Rusia de mii de ani si inca au o semnificatie speciala. Acestea sunt adesea folosite pentru a crea legaturi puternice intre copii si bunici, sau chiar parintii si strabunii lor.

Conclusion

Numele rusesti se schimba si evolueaza odata cu timpul. Cu toate acestea, acestea pastreaza in mod traditional o legatura puternica cu istoria si crestinismul. Exista nume vechi si traditional rusesti, precum si nume moderne mai putin traditionale. Acestea provin adesea din alte limbi si culture, cum ar fi germana, latina, greaca sau chiar engleza. Fiecare nume poarta semnificatia sa, care poate fi interpretata in functie de istoria si traditiile apartinand familiei respective.

Cele mai citite articole