Nume de dinozauri

Introducere

Dinozaurii sunt fiinte preistorice care au trait intre 235 si 65 de milioane de ani in urma. Din momentul in care au fost descoperiti, cu mult inainte de a fi identificati ca fiinte aparte, dinozaurii au captat imaginaţia, fascinand oamenii vreme de mai bine de doua secole. In prezent, exista mai mult de 800 de nume de dinozauri cunoscuţi si descoperiţi. Acestea sunt numite dupa caracteristicile lor specifice, cum ar fi forma corpului, structura craniului sau chiar locul lor de origine.

Clasificarea dinozaurilor

Dinozaurii sunt divizati in doua grupe mari, reptile şi pasari. Din cadrul reptilelor fac parte dinozaurii carnivori, dinozaurii herbivori si dinozaurii omnivori. Pasarile sunt dinozauri aviali sau dinozauri cu aripi. De asemenea, exista dinozauri care pot fi clasificati in ambele grupe, in funcţie de caracteristicile lor. Majoritatea dinozaurilor carnivori sunt carnivori stricti, care se hranesc doar cu carne. Acestea sunt de obicei mai mari, mai puternici si mai rapizi decat dinozaurii herbivori. De asemenea, acestia au gheare aferente care le ajuta sa prinda si sa se lupte cu prada lor.

Istoria dinozaurilor

Descoperirea primilor dinozauri a avut loc in anul 1820, cand geologul englez William Buckland a identificat fosilele unei creaturi preistorice. Acestea au fost numite megalosauri. Ulterior, mai multe descoperiri au fost facute, printre care si cele ale unor dinozauri herbivori. Cu timpul, mai multe descoperiri au fost facute, ducand la identificarea a peste 800 de nume de dinozauri. Acestea au fost descoperite in multe locuri din lume, de la America de Nord, Africa de Sud, Europa si Asia pana in Australia si Antarctica.

Specii si locatii

Exista mai multe specii de dinozauri, inclusiv raritati, care au fost descoperite in toata lumea. Acestea sunt localizate pe continente, inclusiv America de Nord, Africa de Sud, Europa si Asia. Exista, de asemenea, unele specii de dinozauri care au fost descoperite in Australia si Antarctica. Acestea sunt, de obicei, mai mici si mai rare decat speciile descoperite in alte continente. Speciile cunoscute includ Tyrannosaurus Rex, Triceratops, Stegosaurus, Brachiosaurus si Maiasaura. Fiecare dintre aceste seturi de dinozauri au fost descoperite in diferite locatii.

Fosile

Fosilele dinozaurilor sunt ramanerile lor care au fost descoperite in solul preistorilor din lume. Aceste fosile sunt descoperite in mod regulat, iar unele dintre ele sunt folosite pentru a studia anatomia si istoria dinozaurilor. Acestea sunt, de asemenea, folosite pentru a restaura diferite specii de dinozauri si a descoperi mai multe informatii despre ei. De asemenea, fosilele au ajutat la identificarea locului de origine a diferitelor specii de dinozauri.

Concluzie

Cu peste 800 de nume de dinozauri cunoscuţi astazi, dinozaurii au captat imaginaţia oamenilor, fascinandu-i vreme de mai bine de doua secole. Acestea sunt divizate in doua grupe, reptile si pasari, si au fost descoperite in toata lumea, de la America de Nord, Africa de Sud, Europa si Asia pana in Australia si Antarctica. Fosilele dinozaurilor sunt folosite pentru a restaura si a studia anatomia si istoria acestora, astfel incat sa se poata afla mai multe informatii despre aceste creaturi preistorice.