Sa aiba sprancene bine desenate, dese sau cu cea mai frumoasa forma nu este un lucru de care se bucura toata lumea. Din aceste motive, unele persoane aleg sa apeleze la micropigmentare sprancene.
O linie frumoasa a sprancenelor este un atu de pret atunci cand vine vorba despre definirea si infrumusetarea sprancenelor. Din aceasta cauza, sprancenele frumoase fiind o mare tendinta in domeniul frumusetii, noi prestatii estetice au vazut lumina zilei, printre care si micropigmentare sprancene.
Micropigmentare sprancene – despre ce este vorba?
Este vorba despre o tehnica nascuta in Asia, din ce in ce mai populara in intreaga lume. Micropigmentare sprancene sau microblading este o adevarata revolutie din lumea esteticii. Aceasta permite desenarea unor „fire de par”, gratie pigmentilor plasati sub piele, cu ajutorul unui stilou metalic si al unor nano-ace.
Pigmentii sunt introdusi in linii fine pentru a imita aspectul parului adevarat. Acesta este un mod foarte natural de a umple sprancenele groase, dar si sprancenele a caror linie a fost deteriorata de o pensare excesiva.
De asemenea, este posibil sa se recreeze o noua linie a sprancenelor pentru persoanele care au trecut prin boli precum alopecia (pierderea temporara a parului, partiala sau totala).
Microbladingul sprancenelor: pentru cine?
Aceasta tehnica poate fi luata in considerare de la varsta de 16 ani (cu acordul parintilor), dar are unele contraindicatii. Microbladingul nu este recomandat femeilor insarcinate, persoanelor cu hemofilie, celor cu cheloide sau celor care urmeaza un tratament cu Roaccutane.
In cele din urma, persoanele care sufera de diabet trebuie sa aduca un certificat medical. In functie de stadiul in care se afla diabetul, pot sau nu pot opta pentru aceasta tehnica.
Microblading: care este diferenta fata de tatuarea sprancenelor?
Microbladingul nu trebuie confundat cu tatuajul. Este o tehnica care permite lucrarea doar la suprafata epidermei, adica stratul de piele in care se regenereaza celulele. Acest lucru asigura un rezultat efemer, spre deosebire de tatuaj, care este permanent.
In timpul unei sedinte de microblading, pigmentul este implantat manual in suprafata epidermei, cu ajutorul unei lame de unica folosinta, ceea ce creeaza un efect fir de par. Rezultatul este complet umbrit. In schimb, tatuajul se face cu un demograf, care patrunde mult mai adanc in piele, astfel incat rezultatul este mai „sofisticat”.