De ce sa apelezi la un nutritionist?

0
105
pexels yaroslav shuraev 8844379
pexels yaroslav shuraev 8844379

Numeroase sunt inca persoanele care nu stiu cu ce se ocupa un nutritionist. Cu toate acestea, nutritionisul este specialistul la care apelam in cazul unor probleme legate de nutritie.

Nutritionistul: un medic specializat in nutritie

Persoanele care vor sa apeleze la nutritionist Suceava trebuie sa stie ca spre deosebire de un dietetician care are drept principala misiune elaboarea unui plan de reechilibrare alimentara, cu scopul de a pierde in greutate, nuritionistul are o misiune mai complexa.

Un nutritionist are ca principala misiune reeducarea pacientilor, are menirea de a-si determina pacientii sa adopte un regim alimentar adecvat insa acesta nu este totul. Rolul sau nu se limiteaza la sustinerea pacientului in procesul de pierdere a greutatii. Sustine pacientul in acest demers dar este interesat in egala masura de starea acestuia de sanatate.

Nutritionistul cauta sa inteleaga sursa si consecintele problemei cu greutatea a pacientului. Are ca misiune principala stabilirea unui planning alimentar mai adaptat nevoilor nutritionale ale pacientului, prescrie analize medicale dar si tratamemte.

Este important de mentionat faptul ca un nutritionist muceste in calitate de medic. Acesta a urmat studii la Medicina inainte de a se specializa in aceasta bransa.

Nutritionistul: un medic care trateaza

O prersoana trebuie sa apeleze la un nutritionist daca starea sa de sanatate necesita o alimentatie specifica. Este cazul persoanelor care sufera de diabet, persoanelor care sufera de boli cardiovasculare sau care au probleme cu colesterolul. 

Acest lucru este valabil si in cazul persoanelor care sufera de anorexie sau de bulimie, care sufera de obezitate sau care au probleme cu kilogramele in plus. Femeile insarcinate pot apela in egala masura la un nutritionist in unele cazuri.

Nutritionistul este singurul in masura sa ajute o persoana sa adopte un regim alimentar care raspunde nevoilor alimentare ale acestuia. Obiectivul sau principal nu este acela de a ajuta o persoana sa slabeasca sau uneori sa se ingrase. 

Participa, inainte de toate, la reeducarea alimentara a unei persoane cu scopul de a trata, in acelasi timp diferitele probleme de sanatate cu care se confrunta persoana care a ales sa apeleze la el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.