Cafea boabe sau macinata? Care este cea mai buna alegere?

Bautorii impatimiti de cafea sunt tentti sa exploreze cafelele de specialitate si sa testeze cafea boabe din sortimente atent selectate, dar si sortimente de cafea macinata premium. Intrebarea ramane – care va fi cea mai buna alegere pe care bautorii de cafea o pot face? Ce ar trebui sa aleaga? Macinat sau boabe? In magazinele fizice si online sunt propuse atat de multe sortimente de cafea incat poate fi dificil sa se faca alegerea potrivita.

Cafeaua proaspat macinata este mai buna?

Chiar daca nu se poate pune la indoiala caracterul practic al cafelei deja macinate, exista si un factor important de luat in calcul si anume prospetimea cafelei. Pe masur ace timpul trece, cafeaua va incepe sa isi piarda proprietatile caracteristice asa cum sunt gustul si mirosul sau culoarea. Din clipa in care cafeaua este macinata incepe acest proces deoarece macinarea va mari contactul dintre produs si oxigen, ceea ce va face ca procesul de oxidare sa fie mult mai rapid.

Prin urmare, garania unei cafele macinate este mai scrta decat cea pentru boabele de acelasi sortiment. Boabele de cafea sunt cele care garanteaza o calitate superioara pentru aceasta bautura pe timp indelungat chiar daca macinarea se face recent.

Macinand boabele chiar in momentul in care este preparata cafeaua, prospetimea va fi maxima si parfumul cafelei va fi mult mai special. Pastrarea continutului cafelei pentru mai mult timp se va face mai usor cu cafea boabe decat cu cafea normala macinata din aceleasi motive spuse mai sus.

Cafeaua macinata este cea mai des intalnita in prezent si este folosita de majoritatea oemnilor fiind cel mai comod tip de cafea cand vine vorba de preparare. Prin urmare este cea mai vanduta cafea din lume si este prezenta in casele romanilor.

Cafeaua macinata nu este altceva decat rezultatul acelor boabe de cafea care au fost prajite si au trecut printr-un proces atent de macinare. Este evident ca in cazul cafelelor de specialitate, maxinarea respecta unele criterii foarte strice, care sunt premergatoare celorlalte procese la care cafeaua este supusa inainte de a fi bauta.