Tot ce trebuie sa stii despre rinoplastie. Cand ai nevoie de aceasta interventie?

0
27
pexels pixabay 65665
pexels pixabay 65665

Rinoplastia este o procedura cosmetica menita sa imbunatateasca aspectul nasului. Chirurgul remodeleaza nasul pentru a schimba unghiul, pentru a modifica aspectul narilor sau pentru a micsora din dimensiune. Poate fi o procedura care schimba viata in adevaratul sens al cuvantului. 

Cei care se decid sa recurga la rinoplastie, mai ales persoanele care sufera si de anumite afectiuni respiratorii, cum ar fi sinuzita, trebuie sa se asigure ca aleg un medic profesionist si de incredere. Mai jos sunt prezentate aspectele pe care fiecare pacient trebuie sa le cunoasca despre procedura de remodelare a nasului.

Ce presupune, mai exact, rinoplastia?

Rinoplastia este, de obicei, o procedura care dureaza intre 1 si 2 ore. In timpul interventiei chirurgicale se utilizeaza anestezie locala sau generala cu sedare. In functie de ceea ce doreste pacientul sa corecteze, inciziile pot fi facute de-a lungul columelei, tesutul care separa narile, sau in interiorul nasului.

Cand ar trebuie sa se opteze pentru rinoplastie?

Multi pacienti se simt stanjeniti de aspectul nasului lor, ceea ce poate duce la o scadere a stimei de sine si, implicit, a increderii in propria persoana. Cei care nu sunt multumiti de aspectul nasului lor, isi pot indrepta atentia catre rinoplastie, o procedura capabila sa corecteze multe probleme nazale, printre care se numara si:

  • dimensiunea nasului in raport cu restul trasaturilor faciale;
  • narile prea mari;
  • profilul general al nasului;
  • asimetria.

La ce se pot astepta pacientii dupa procedura?

In termen de cinci pana la sapte zile, pacientii ar trebui sa se poata intoarce la munca. In urma interventiei chirurgicale, exercitiile fizice sau activitatile obositoare trebuie sa fie reduse la minimum timp de cel putin trei saptamani. Riscurile potentiale de care pacientii trebuie sa fie constienti variaza de la perforarea septului din cauza vindecarii incomplete pana la infectii si interventii chirurgicale suplimentare. Efectele secundare ale rinoplastiei tind sa fie usoare, cum ar fi:

  • sensibilitate;
  • vanatai;
  • durere localizata, dar care trece in scurt timp.

Cu alte cuvinte, rinoplastia este o procedura prin care orice persoana are ocazia de a se bucura de imbunatatirea aspectului nasului, situatie care contribuie semnificativ la redobandirea increderii in propria persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.