3 cărți de programare pentru începători

0
341

Îți dorești să descoperi tainele IT-ului apoi să îți construiești o carieră în acest domeniu? Fie că te afli la început de carieră sau deja activezi în domeniu, întotdeauna există loc pentru perfecționare. Una dintre cele mai bune metode pe care le-ai putea aborda este lecturarea cărților de specialitate. Ele te vor ajuta să aprofundezi anumite noțiuni, să descoperi ce job în IT ți se potrivește sau modalitățile eficiente prin care poți soluționa anumite situații. 

Ce cărți să citești pentru a afla mai multe despre domeniul IT?

Cele mai citite articole

Există o multitudine de scrieri în domeniu, însă recomandate de specialiști sunt puține. Astfel, printre recomandările profesioniștilor în IT și recrutare IT se regăsesc și următoarele cărți: 

  1. Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship, de Robert C. Martin – Volumul reprezintă mai mult decât o simplă carte de programare, este o adevărate cale spre înțelegerea codării simple și a celei avansate. Cea din urmă reprezintă și idealul fiecărui programator, un cod eficient și ușor de înțeles. Odată ce ai căpătat o astfel de abilitate te vei putea dezvolta cu adevărat în domeniu. Astfel, Robert C. Martin te ajută să deprinzi principiile, modelele, dar și practicile scrierii de cod. 
  2. Refactoring: Improving the Design of Existing Code, de Martin Fowler și Kent Beck – De multe ori vei fi responsabil de modificarea și îmbunătățirea unor coduri deja existent. De aceea, este important să poți înțelege munca altora și să ai capacitatea de a o îmbunătăți. Prin intermediul cărții de față poți învăța cum să efectuezi schimbări ușor de înțeles. 
  3. Think Like a Programmer: An Introduction to Creative Problem Solving, de V. Anton Spraul – După cum îi spune și titlul, volumul te învață să ai gândirea unui programator. Astfel, vei căpăta cunoștințele necesare pentru abordarea fiecărei probleme întâmpinate la job. De asemenea, pune și accent pe partea de creativitate, element pe care foarte mulți îl pierd din vedere.

Una dintre cărțile menționate poate reprezenta începutul călătoriei tale în domeniul IT. De asemenea, nu uita că oricând poți obține noi abilități și te poți dezvolta, iar cărțile reprezintă o metodă la îndemână oricui.

Cele mai citite articole