Introducere
Uleiul de canepa a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani datorita numeroaselor beneficii pe care le poate oferi organismului uman. Desi uleiul de canepa este folosit in mod traditional ca remediu popular, este important sa se inteleaga ca exista si anumite contraindicatii ce ar trebui luate in considerare. Uleiul de canepa este produs din semintele de canepa. Aceste seminte sunt cunoscute pentru continutul lor nutritiv bogat in acizi grasi esentiali si vitamine.
Uleiul de canepa – compozitie
Uleiul de canepa nu contine THC (tetrahidrocanabinol), substanta care da dependenta la produsele din cannabis. El este, de asemenea, bogat in acizi grasi esentiali, cum ar fi Omega 3 Acidul alfa-linoleic (ALA) si Acidul linoleic (LA). Acesti acizi grasi esentiali au un rol important in buna functionare a sistemului cardiovascular si sunt foarte hranitori pentru piele si par. Uleiul de canepa este, de asemenea, bogat in vitamine precum Vitamina E si Vitamina B1.
Beneficiile uleiului de canepa
Printre principalele beneficii ale uleiului de canepa se numara: imbunatatirea sistemului cardiovascular, reducerea inflamatiei, ameliorarea simptomelor diabetului si tratamentul simptomelor bolii de Parkinson. De asemenea, uleiul de canepa poate fi folosit si ca un supliment alimentar, avand un continut bogat de vitamine si acizi grasi esentiali. Uleiul de canepa poate fi de asemenea folosit pentru tratarea afectiunilor pielii, cum ar fi piele uscata, eczema si psoriazis. In plus, medicii recomanda uleiul de canepa tuturor persoanelor care urmeaza un regim alimentar vegan sau vegetarian deoarece inlocuieste uleiul de peste, care este bogat in acizi grasi Omega 3.
Contraindicatiile uleiului de canepa
Desi uleiul de canepa poate fi folosit pentru a trata diverse afectiuni si simptome, el ar trebui evitat de persoanele care urmeaza tratamente medicale pentru cancer, hipertensiune arteriala sau afectiuni ale sistemului nervos. Uleiul de canepa ar trebui de asemenea evitat de catre persoanele care urmeaza un tratament pentru HIV sau care au un grad scazut de imunitate. Uleiul de canepa ar trebui de asemenea evitat de femeile insarcinate si care alapteaza. De asemenea, uleiul de canepa poate interfera cu anumite medicamente si, prin urmare, trebuie evitat in anumite situatii.
Dozarea uleiului de canepa
Uleiul de canepa poate fi folosit atat intern cat si extern. Daca este folosit intern, doza recomandata este intre 2 si 6 lingurite pe zi. In cazul in care uleiul de canepa este folosit extern, medicii recomanda aplicarea unei cantitati mici de ulei pe piele. Inainte de folosirea uleiului de canepa, este important sa fie discutat cu medicul dumneavoastra pentru a se asigura ca nu exista contraindicatii si ca doza recomandata este potrivita pentru dumneavoastra.
Concluzie
Uleiul de canepa poate oferi numeroase beneficii pentru organismul uman si, prin urmare, poate fi folosit ca remediu popular. Cu toate acestea, este important sa se inteleaga ca exista si anumite contraindicatii si ca doza recomandata trebuie respectata. Medicii recomanda intotdeauna ca pacientii sa se consulte cu medicul inainte de a folosi orice tratament sau remedii alternative.