Avantajele folosirii modelelor ornat tort cu fructe
Torturile sunt de multa vreme una dintre cele mai populare deserturi. Atunci cand ai de gand sa pregatesti un tort, unul dintre cele mai importante aspecte este modelul ornat. Modelarea tortului poate face dintr-un tort simplu unul deosebit si special, adaugandu-i un plus de valoare in ochii invitatilor. Unul dintre cele mai populare moduri de a decora un tort este folosirea diferitelor tipuri de fructe. Folosirea fructelor pentru decorarea tortului aduce nenumarate avantaje.
Cum alegi fructele pentru modelarea tortului?
Atunci cand alegi fructele pentru modelarea tortului, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante. In primul rand trebuie sa iei in considerare textura si culoarea fructelor. Daca vrei sa obtii un aspect cat mai atractiv, ar trebui sa eviti fructele cu aspecte uscate sau carnoase. De asemenea, in functie de textura si culoarea fructelor pe care le alegi, poti schimba si designul tortului. De exemplu, fructele mai intense ca culoare, cum ar fi capsunele, se vor evidentia mai bine decat cele mai subtile ca culoare, cum ar fi lamaile.
Cum adaugi fructele pentru a modela tortul?
Dupa ce ai ales fructele, trebuie sa te gandesti cum sa adaugi fructele pe tort pentru a-l modela. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa faci bucati din fructe. Acestea pot fi taiate in jumatati sau in sferturi, in functie de cum doresti sa arate tortul. Apoi, trebuie sa folosesti o lingura pentru a umple golurile de pe tort cu bucatile de fructe. Daca vrei sa adaugi si un plus de savoare si aroma, poti sa dai fructele prin putina compozitie de zahar sau sirop.
Cum pregatesti fructele inainte sa le pui pe tort?
Inainte de a pune fructele pe tort, trebuie sa te asiguri ca au fost pregatite corespunzator. In caz contrar, o sa ai un aspect neplacut al tortului si, de asemenea, risti sa-ti strici decorul. Inainte de a le pune pe tort, fructele trebuie spalate, curatate si taiate. De asemenea, trebuie sa le scoti pielitele, astfel incat sa nu mai ai cocoloase pe tort. Apoi, trebuie sa le pui intr-o cratita sau o tigaie cu putina compozitie de zahar si sa faci o glazura, care mai tarziu va fi folosita pentru a lipi bucatile de fructe pe tort.
Cum aplici glazura pe tort?
Dupa ce ai pregatit fructele, trebuie sa le aplici pe tort. Pentru asta, trebuie sa aplici glazura pe tort. Pentru a face acest lucru, foloseste o spatula sau un cutit pentru a-i da forma dorita. Aplica glazura pe tort in mod uniform si incearca sa acoperi intreaga suprafata a tortului. Apoi, pozitioneaza bucatile de fructe pe tort si presara putin zahar pe ele pentru a-l face mai atractiv. Cand ai terminat de pozitionat fructele, trebuie sa lasi tortul la frigider pentru a se intari glazura.
Cum pui tortul la refrigerare?
Odata ce ai terminat de modelat tortul cu fructe, trebuie sa-l pui la refrigerare pentru a pastra decorul si gustul. Atunci cand pui tortul la frigider, trebuie sa-l acoperi cu folie de protectie. Unele persoane folosesc folii speciale pentru a proteja tortul, dar poti folosi si folia de plastic obisnuita. Acest pas este important, deoarece poate preveni uscarea decorului sau a glazurii, ceea ce va avea un impact negativ asupra tortului.
Concluzie
Folosirea fructelor pentru a decora un tort poate aduce un plus de valoare si savoare desertului. Cand pregatesti un tort modelat cu fructe, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte importante, cum ar fi alegerea si pregatirea fructelor, adaugarea lor pe tort si punerea la frigider. Daca tii cont de acesti pasi, tortul tau va arata si va fi gustat foarte bine.