5 exercitii pentru piept pe care le poti face acasa

Introducere

Antrenarea musculaturii pieptului este esentiala pentru o postura corecta si pentru cresterea fortei generale a corpului. Desi multi cred ca pentru a lucra eficient pieptul este nevoie de echipamente sofisticate sau de o sala de fitness, exista multe exercitii eficiente pe care le poti face confortabil acasa. In acest articol, vom explora 5 exercitii pentru piept pe care le poti face acasa, fara a necesita echipament special.

1. Flotari clasice

Flotarile sunt unul dintre cele mai cunoscute si eficiente exercitii pentru piept, care antreneaza si alte grupuri de muschi, inclusiv muschii bratelor si ai abdomenului. Pentru a face o flotare clasica, incepe in pozitia culcat pe burta, cu palmele plasate la latimea umerilor pe podea. Impinge-te de la podea, ridicandu-ti corpul cu bratele, pana cand bratele sunt complet intinse, mentinand corpul drept de la cap la calcaie. Apoi coboara corpul inapoi, fara a lasa soldurile sa se atinga de podea. Repeta acest exercitiu de 10-15 ori pentru incepatori, crescand numarul de repetari pe masura ce devii mai puternic.

2. Flotari cu picioarele ridicate

Flotarile cu picioarele ridicate sunt o varianta mai provocatoare a flotarilor clasice, care pune mai mult accent pe partea superioara a pieptului. Pentru acest exercitiu, vei avea nevoie de o bancuta sau orice alt obiect stabil la o inaltime de aproximativ 30-60 cm. Pune-ti picioarele pe bancuta si mainile pe podea, la latimea umerilor. Efectueaza flotari in aceeasi maniera ca la flotarile clasice. Asigura-te ca mentii corpul drept. Fa 3-4 serii a 10-12 repetari fiecare.

3. Flotari diamant

Flotari diamant, cunoscute si sub numele de flotari triceps, sunt efectuate punand mainile pe podea astfel incat degetele sa formeze un diamant. Acest tip de flotari nu numai ca lucreaza intens pieptul, dar si tricepsul si deltoidul anterior. Incepe in pozitia de flotare, cu mainile sub piept, formand un diamant cu degetele. Coborand, asigura-te ca corpul ramane drept si coatele sunt indreptate spre exterior. Efectueaza 3-4 serii a 8-10 repetari.

4. Pompieri

Pompierii reprezinta un exercitiu dinamic care antreneaza pieptul, dar si agilitatea si coordonarea. Incepe in pozitia clasica de flotare, efectueaza o flotare, apoi rapid adu un genunchi spre piept in timp ce te ridici din flotare. Alterneaza picioarele cu fiecare repetare. Acest exercitiu nu numai ca ajuta la dezvoltarea musculaturi pieptului, dar si la arderea caloriilor. Fa 2-3 serii a 10-15 repetari pe fiecare picior.

5. Exercitiul „inchworm”

„Inchworm” este un exercitiu care incepe in pozitia in picioare, cu picioarele usor departate. Inclina-te din solduri si pune mainile pe podea, apoi „umbla” cu mainile in fata pana cand ajungi in pozitia de flotare. Efectueaza o flotare, apoi „umbla” inapoi cu mainile spre picioare si ridica-te. Acest exercitiu ajuta la tonifierea pieptului, dar si la imbunatatirea flexibilitatii. Repeta exercitiul pentru 4-5 serii a 5-6 repetari.

Concluzie

Antrenarea pieptului acasa poate fi la fel de eficienta ca si antrenamentul in sala de fitness daca folosesti tehnicile corecte si mentii o rutina constanta. Flotarile in diverse variante, precum si alte exercitii precum pompierii si „inchworm”, ofera variatie si eficienta, ajutand la construirea unei musculaturi puternice a pieptului. Incepe cu aceste exercitii simple, si pe masura ce progresezi, poti adauga variatii sau greutati suplimentare pentru a continua sa iti provoci musculatura pieptului si a obtine rezultatele dorite.