Cum eliminam fierul si manganul din apa?

0
203
rephile water 1aisg7mcrm unsplash
rephile water 1aisg7mcrm unsplash

Daca apa folosita provine din forajul propriu sunt mari sanse ca aceasta sa contina fier si mangan. Fara indoiala, pe langa mangan si fier, in apa provenita din foraj mai exista si alti compusi deoarece, in unele zone ale tarii aceste elemente sunt predominante.

Ce variante exista pentru a scapa de fierul si manganul din apa?

Una din variantele clasice este cea prin care fierul si manganul prezent in apa este oxidat in contact cu aerul, intr-un bazin deschis de stocare de aproximativ 500/1000 de litri si este adaugat clorul cu ajutorul unei pompe de dozare cu scopul de a se accelera oxidarea. Mai apoi, apa este trecuta printr-un filtru cu nisip cuartos pentru a se retine fierul si manganul oxidat dupa care trece printr-un filtru pe baza de carbune activ pentru a se retine clorul adaugat.

O alta solutie ar fi utilizarea de sisteme pentru eliminarea fierului si manganului din apa. Solutiile moderne sunt de cele mai multe ori cele castigatoare atunci cand vine vorba de eliminarea fierului si manganului din apa. 

Cele mai citite articole

Numerosi sunt cei care opteaza pentru sisteme de filtrare profesionala a apei. Specialistii recomanda instalarea unor statii de filtrare si de deferizare a apei precum filtrele de apa si statiile de dedurizare, special concepute pentru eliminarea fierului si manganului. 

Acestea vor reusi sa elimine durritatea apei si sa elimine riscul depunerilor de calcar. Utilizatorii se vor putea bucura de rezultate profesionale, de o apa curata si potabila, o apa de calitate, fara gust metalic sau mirosuri neplacute. 

Totodata, cei care aleg sa foloseasca aceste sisteme vor economisi bani si timp pretios. Un sistem profesional de eliminare a fierului din apa este o investitie pe termen lung.

Indiferent de metoda aleasa pentru eliminarea fierului si manganului din apa, este important sa se ia initiativa pentru a gasi solutii eficiente pentru tratarea problemei duritatii apei pentru ca utilizatorul sa nu se confrunte cu efectele negative pe care fierul si manganul le au asupra apei: gust metalic, miros neplacut si actiuni corozive asupra insalatiei sanitare si electrocasnicelor, centralelor termice sau boilerelor.  Un dedurizator de apa este una din cele mai populare solutii de pe piata in momentul de fata.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.