Ce trebuie stiut despre inelul de logodna? Iata ce spun informatiile de specialitate!

0
154
frederick medina eylclwqq5ls unsplash (1)
frederick medina eylclwqq5ls unsplash (1)

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au cautat metode cat mai inedite prin care sa-si poata manifesta iubirea fata de partenerul de viata, darurile fiind, de regula, una din principala alternativa la care se putea apela. Cu toate acestea, tipul de dar oferit avea, de asemenea, o insemnatate destul de ridicata. De exemplu, foarte multi barbati optau pentru bijuterii si accesorii pretioase atunci cand doreau sa-si surprinda placut partenera de viata. 

La momentul actual, in topul recomandarilor se situeaza asa-numitele inele de logodna cu diamante, acest dar nepretuit putand sa simbolizeze in cel mai clar mod dragostea atunci cand vine vorba de evenimente foarte importante, cum ar fi cererea in casatorie spre exemplu. 

Asadar, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie cateva date destul de interesante despre inelul de logodna. Prin aceasta modalitate, cititorul isi va putea imbunatati cultura generala, cat si va putea intelege mai bine simbolistica ce sta in spatele acestui gest minunat.

Care este istoria inelului de logodna?

Cele mai citite articole

Inelul de logodna a fost pentru prima oara atestat in Antichitate, mai exact pe vremea Egiptului Antic. In prima faza, acesta se oferea car dar simbolizand infinitul sau dragostea eterna. Egiptenii puneau mare accent pe simbolistica, dupa cum se bine cunoaste, fiind lesne de inteles importanta pe care inelele respective o purtau.

Odata cu trecerea timpului, obieciul a fost adoptat si de catre Roma Antica, care i-a adus, totusi, niste mici schimbari considerabile. Pe fiecare inel urma sa fie inscriptionata si o cheita care simboliza protectie pentru inima partenerului. 

Traditia inelului de logodna s-a putut intalni si la greci. Pentru cei care se intreaba pe ce mana se poarta inelul de logodna, aici se va putea gasi foarte clar raspunsul. Femeile din Grecia Antica purtau inelul pe inelarul mainii stangi, deoarece aici exista o vena ce duce pana la inima, vena amoris. Acest obicei s-a transmis pana in zilele actuale.

In concluzie, acestea sunt informatiile care trebuie sa fie luate la cunostinta.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.