Ce bijuterii alegi pentru o rochie din dantelă?

0
18
screenshot 2022 10 31 at 18.30.18
screenshot 2022 10 31 at 18.30.18

Începând cu secolul al XVII-lea,  dantela a fost un simbol al bogăției absolute și uneori putea fi cea mai scumpă componentă a întregii ținute purtate de o persoană.

Utilizarea sa a fost larg răspândită printre clasele bogate din Franța, Spania, Anglia și Italia. Modelul complex și dificultatea realizării unei astfel de țesături, adesea executată manual, au consacrat-o drept un material prețios de top. 

Faptul că firele nu au o distribuție uniformă face ca dantela să acopere și să descopere în același timp pielea. Pornind de la aceste considerente, rochia din dantelă este considerată un simbol al eleganței, al feminității și al senzualității. 

Cercei din aur cu diamant – ideali pentru o rochie din dantelă

Pentru că rochia de dantelă conferă purtătoarei un aer prețios, accentuându-i frumusețea, grația și feminitatea, o pereche de cercei din aur cu diamante ar completa perfect ținuta. O astfel de bijuterie va adăuga acel aer distins, specific balurilor nobiliare din secolele trecute sau pe contemporanul covor roșu de la decernarea premiilor Oscar în cinematografie. 

La fel de bine merg și alte pietre prețioase care înnobilează aurul, cum ar fi safirul, smaraldul sau rubinul. Acestea pot adăuga un strop de culoare, în cazul în care rochia din dantelă are o nuanță neutră. 

Dantela merge de minune cu perlele, ele fiind integrate în bijuteriile din aur prețios. De asemenea, cerceii simpli, eleganți, cu model floral pot completa frumos un pattern vegetal al țesăturii elegante a rochiei, venind cu acel detaliu minimalist care asigură perfecțiunea vestimentației pentru un eveniment cu stil.

Modele de brățari sau inele din aur care pot accesoriza o rochie din dantelă 

Tesătura bogată, cu diferite motive florale, care acoperă și descoperă într-un mod fermecător zona gâtului trebuie echilibrată optic cu o bijuterie spectaculoasă în zona mâinilor. 

Un inel sau o brățara din aur cu diamante vor crea acel efect uimitor, care va atrage toate privirile. Ideale în acest context sunt și brățările cu o estetică specială, din categoria bijuterii statement. O brățară din aur va împodobi încheietura mâinii acolo unde firele dantelei se opresc, lăsând pielea descoperită total. Cu cât este mai fină și mai delicată bijuteria, cu atât va completa mai frumos feminitatea și eleganța unei rochii din dantelă prețioasă.

Accesorizarea unei rochii din dantelă cu bijuterii de aur deosebite îi va aduce un plus de farmec și strălucire întregului outfit, furând orice privire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.