Care sunt elementele cu care ar trebui sa iti echipezi masina pentru iarna? 

0
368
pexels brett sayles 3551614
pexels brett sayles 3551614

Care sunt elementele cu care ar trebui sa iti echipezi masina pentru iarna? 

Incepand cu luna noiembrie, soferii ar trebui sa aiba masinile pregatite pentru iarna, conform reglementarilor legale aflate in vigoare. Desi nu vor fi amendati daca sunt prinsi ca circula cu anvelope nepotrivite sezonului rece, cand vremea inca este calda, odata ce exista precipitatii, mai ales mixte sau ninsoare, acestia vor reprezenta un pericol daca circula in aceste conditii pe sosele. 

De aceea, pentru a nu fi surprinsi de sosirea iernii, cu vremea ei temperamentala, soferii ar trebui sa inceapa sa isi pregateasca autovehiculul pentru anotimpul rece. Este necesar deci ca masina sa fie dotata cu cateva elemente care ii vor ajuta sa faca fata chiar si celor mai abundente ninsori, dar si sa fie supusa unor verificari, pentru a avea siguranta ca totul functioneaza cum trebuie. 

Cu ce elemente ar trebui sa fie dotat orice autovehicul? 

Una dintre principalele elemente care ar trebui sa existe in dotarea unei masini, indiferent de capacitate sau utilitate, este reprezentata de anvelopele de iarna. Folosirea anvelopelor potrivite anotimpului este un aspect care influenteaza in foarte mare masura gradul de siguranta oferit de autovehicul in timp ce circula pe sosele acoperite cu polei si zapada. De asemenea, calitatea acestora este si ea importanta, motiv pentru care soferii care tin la siguranta lor si a pasagerilor, aleg anvelope de iarna Debica

Cele mai citite articole

Tot din categoria elementelor care ar trebui sa se afle in dotarea oricarei masini fac parte si racleta de gheata – care va ajuta la curatarea parbrizului si geamurilor, sporind vizibilitatea – dar si lopata de zapada, cu ajutorul careia pot iesi daca raman inzapeziti. 

Totodata, masina ar trebui sa treaca printr-o verificare amanuntita, care sa se concentreze in special asupra sistemului de franare, celui de iluminare, vasul cu antigel si bateria autovehiculului, care are tendinta de a se descarca mai rapid cand temperaturile sunt scazute. 

Prin urmare, desi anvelopele sunt cele mai importante atunci cand vine vorba despre a circula iarna, pe sosele, in conditii de siguranta, soferii ar trebui sa acorde atentie si altor aspecte legate de dotarea si buna functionare a autovehiculului. 

Cele mai citite articole