Care sunt diferitele utilizari ale tablelor interactive?

0
161
screenshot 2022 10 24 at 12.08.59
screenshot 2022 10 24 at 12.08.59

Modul de predare din scoli ar trebui sa tina pasul cu tehnologia si cu cerintele actuale din comunitate si, mai ales, de pe piata muncii. Cum abilitatile digitale sunt unele dintre cele mai solicitate si chiar bine platite, iar copii au deja o anumita dexteritate din acest punct de vedere inca de la varste fragede, scoala ar trebui sa cultive si sa dezvolte aceste abilitati. 

Pentru acest lucru, dar si pentru a facilita procesul de invatare pentru elevi, folosirea unor table interactive reprezinta o modalitate eficienta de a contribui la acest demers. In plus, astfel de table pot fi folosite si in alte domenii de activitate, deoarece prezinta numeroase avantaje. O gama variata de astfel de dispozitive utile in invatare poate fi gasita aici

Valoarea unei table interactive in clasa de curs 

Tabla este unul dintre elementele de nelipsit dintr-o clasa de curs, dar prin folosirea unei table interactive, nu numai ca profesorii pot prezenta mai usor si mai eficient lectiile, dar si elevii vor fi stimulati sa fie mai atenti si chiar sa participe in mod activ la desfasurarea cursurilor. 

Cele mai citite articole

Acest lucru se datoreaza posibilitatii de a se integra in modul de predare si imagini sau videoclipuri, care vor atrage atentia copiilor si ii vor face sa inteleaga mai usor informatia. Faptul ca pot fi dezvoltate si jocuri interactive legate de lectie, va transforma ora de curs intr-una inedita si asteptata de elevi. 

In ce alte domenii mai poate fi folosita o tabla interactiva? 

Sectorul de business este un alt domeniu in care tabla interactiva isi va dovedi utilitatea. Aceasta este necesara mai ales in timpul sedintelor, pentru realizarea prezentarilor sau a sesiunilor de brainstorming, deoarece fiecare participant isi poate aduce contributia, fara a fi necesar sa se inlocuiasca pagina de fiecare data, ca in cazul unui flipchart, de exemplu. 

In plus,  tabla interactiva are si functia de a salva ceea ce s-a lucrat pe aceasta, astfel ca la urmatoarea sedinta nu va fi nevoie sa se reia intreaga informatie, deoarece va fi disponibila tuturor chiar in acel moment. 

Prin urmare, orice activitate de predare, invatare sau prezentare, poate deveni mai eficienta cu ajutorul unei astfel de table. 

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.