5 aspecte de care sa tii cont cand cumperi lapte praf pentru bebelusi

0
250
helena lopes u uyc61epn4 unsplash
helena lopes u uyc61epn4 unsplash

Alegerea formulei de lapte praf pentru bebelusi poate fi un proces dificil, avand in vedere numeroasele oferte de pe piata. Pentru o alegere optima este important sa se ia in considerare compozitia, modul de fabricatie, digestibilitatea, costul si disponibilitatea formulei inainte de a face o alegere. 

Compozitia formulei de lapte praf

Formula de lapte praf trebuie sa contina o combinatie echilibrata de proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale pentru a oferi bebelusului nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta sanatos.

Tipul de proteina este important. Formulele de lapte praf bazate pe lapte de vaca sunt cele mai frecvent utilizate si sunt considerate a fi cele mai asemanatoare cu laptele matern, altele pot fi bazate pe proteina din capra sau oaie, fiind recomandate pentru bebelusi cu intoleranta la proteina din laptele de vaca sau alergie la aceasta.

Foarte important este si nivelul de nutrienti esentiali pe care formula il contine – proteinele, grasimile, carbohidratii, vitaminele si mineralele, precum si DHA si ARA, acizi grasi esentiali.

Cele mai citite articole

Unele formule de lapte praf contin probiotice sau prebiotice, care pot ajuta la imbunatatirea digestiei si la dezvoltarea sistemului imunitar al bebelusului.

Modul in care a fost fabricata formula la lapte praf

O formula buna de lapte praf este fabricata prin procese termice delicate care pot pastra mai multi nutrienti.

Formula de lapte praf trebuie sa fie usor de digerat

La momentul achizitiei, trebuie sa se aiba in vedere daca formula este usor de digerat, pentru ca bebelusul sa nu aiba probleme cu ea, cum ar fi colici sau gaze. Daca bebelusul are probleme de digestie sau alte probleme de sanatate, este posibil sa fie necesar sa i se recomande o formula speciala.

Costul si disponibilitatea: 

Unele formule pot fi mai scumpe decat altele, iar disponibilitatea poate varia in functie de locatie. Parintii trebuie sa se asigure ca pot obtine formula in mod regulat si ca isi pot permite sa o cumpere. 

Nu in ultimul rand, foarte importanta este recomandarea unui pediatru

Un pediatru poate sa recomande cea mai potrivita optiune pentru nevoile individuale ale bebelusului. Acesta poate sa recomande o formula specifica sau poate avea alte recomandari, in functie de care parintii sa poata face cea mai buna alegere pentru bebelusi. 

Cele mai citite articole