O destinatie superba pentru turistii care iubesc insulele grecesti

0
261

Ai vazut ca pe booktravel.ro o sa gasesti si pachete turisitce spre destinatia populara Skyathos cu zbor din Timisoara?

De ce sa mergi in Skyathos in 2022?

Sezonul turistic in Grecia incepe in a doua jumatate a lunii aprilie, iar majoritatea hotelurilor sunt deja deschise in statiuni in luna mai. 

Skyathos este o insula mica si draguta din Grecia, unde sunt inca putini turisti, dar numarul acestora creste in fiecare an, deci profita in 2022 de un concediu mai linistit. Are plaje cu un nisip fin si o infrastructura buna, dar care a avut grija sa mentina totusi si aerul cu totul special al unei provincii grecesti.

Din start ar trebui sa stii ca foarte multa vreme Skyathos a fost considerata drept o statiune pentru milionarii din Europa (si nu numai) care veneau aici pe propriile lor iahturi superluxoase. Insa, iata ca in ultimii ani, insula aceasta a inceput sa fie accesibila si oamenilor obisnuiti, asta pentru ca au inceput sa fie construite mai multe hoteluri ieftine, ba chiar se poate inchiria un iaht, daca iti permiti, astfel incat sa te simti si tu putred de bogat, fie si pentru o perioada scurta. (Probabil ca daca ar fi o stare permanenta chiar te-ai plictisi!).

Daca ai un hobby navigatia si esti un om potent financiar, atunci deja stii ca Skyathos este considerat a fi unul dintre cele mai bune locuri pentru yachting din Grecia, deoarece exista aici o multime de golfuri atractive.

Plaje care merita testate de romanii care merg in vacanta in Skyathos

Lalaria sau Tripia Petra (Leaky Rock) este o plaja frumoasa cu pietricele albe rotunde. Pe o parte este inchisa de un pitoresc arc de stanca, care formeaza un „pod” natural peste mare.

Cele mai citite articole

Koukounaries este, de asemenea, o plaja frumoasa de nisip in forma de potcoava, inconjurata de pini verzi, foarte inalti. Locul este intr-adevar unul splendid: un mic rau curge dintr-o parte a plajei, iar un lac straluceste poetic in spatele padurii de pini din apropiere. Spre est se afla plajele Banana, Crassus si Agia Eleni, iar spre nord, in spatele unei paduri dese de pini, se afla Mandraki, un loc de-a dreptul exotic unde o sa ai bucuria de a vedea niste dune inalte de nisip.

Achladies este, de asemenea, un mic golf cu una dintre cele mai bune plaje cu nisip de pe insula.

Atractii pe care nu trebuie sa le ratezi in Skyathos

Skyathos sau Chora a fost construita in jurul anului 1830 pe locul orasului vechi. Strazile sale pitoresti sunt intesate de turisti in timpul lunilor de vara. Aici se afla casa marelui romancier Alexandros Papadiamantis (acum muzeu). 

Intre cele doua porturi din Chora se afla o mica peninsula Burdzi acoperita cu pini, cu ruinele unui castel antic. In Chora sunt si cateva biserici interesante, printre care se remarca Biserica celor Trei Ierarhi (Catedrala Mitropolitana din partea de sus a orasului). In apropiere de Khora se afla satul Ftelia si plaja Megali Ammos.

Dintre bijuteriile naturale ale insulei sunt de admirat: Galazia-Spilia („Grota de Azur”) si situata in apropiere de Skotini-Spilia („Grota Intunecata”). Castro este o stanca maiestuoasa in partea cea mai de nord a insulei, langa Lalaria. Pe varful acesteia, exista o cetate in secolul al XVI-lea, in interiorul careia se aflau 300 de case si 30 de biserici.

Tsukrias este o insulita pitoreasca de nisip alb vizavi de Achladies (proprietate privata, dar intrarea este permisa).

Manastirile pe care nu trebuie sa le ignori daca mergi in Skyathos

  • Manastirea Sfantul Harlampius, la 5 km de Chora, unde romancierul skaathian Alexandros Moraitidis si-a petrecut ultimii ani ai vietii.
  • Manastirea Evangelistria este situata la 4 km nord de Chora. Aceasta este o manastire glorificata in istorie, unde in 1807 steagul grecesc a fost arborat pentru prima data in forma sa cunoscuta acum: cu cruce alba si culori actuale. In manastire pe 15 august se sarbatoreste procesiunea Fecioarei – singura ceremonie de acest fel pe teritoriul Greciei.
  • Manastirea retrasa Kehri deasupra golfului cu acelasi nume din nord-vestul insulei.
  • Manastirea Maicii Domnului din Kunistra este o manastire bizantina cu un minunat catapeteasma din lemn sculptat.

Cele mai citite articole