Nume biblice de fete

0
221
biblie
644908e287c5a

Inez

Inez este un nume biblic de fată ce datează din secolul al XVI-lea. Numele provine de la biblia greacă, din sursa latină, „Hagnos”, care înseamnă „curat”. Numele a fost popularizat de scriitoarea spaniolă Cervantes, în „Don Quixote”. Numele este de asemenea ales de numeroși părinți ca nume pentru fiicele lor, fiind unul dintre cele mai populare nume biblice. Numele este folosit rar și în alte limbi decât spaniolă, fiind foarte rar folosit în engleză.

Rahel

Rahel este un nume biblic de fată ce datează din secolul al XVI-lea. Numele provine de la biblia ebraică și înseamnă „oaie”. Numele a fost folosit în mod obișnuit și în limba engleză, fiind unul dintre numele biblice foarte populare. Numele a fost inspirat de personajul biblic Rahel, fiica lui Laban și soția lui Iacov. Numele a fost folosit de numeroși părinți ca nume pentru fiicele lor și a fost popularizat de scriitoarea americană Virginia Woolf, în romanele sale.

Elia

Elia este un nume biblic de fată ce datează din secolul al XVI-lea. Numele provine de la biblia ebraică și înseamnă „Domnul este Dumnezeul meu”. Numele a fost popularizat de scriitorul francez Victor Hugo, în romanul său, „Les Misérables”. Elia este unul dintre numele biblice foarte populare, fiind ales de numeroși părinți ca nume pentru fiicele lor. Numele este folosit rar și în alte limbi decât franceză, fiind foarte rar folosit în engleză.

Bethania

Bethania este un nume biblic de fată ce datează din secolul al XVI-lea. Numele provine de la biblia ebraică și înseamnă „Casa lui Dumnezeu”. Numele a fost folosit în mod obișnuit și în limba engleză, fiind unul dintre numele biblice foarte populare. Numele a fost inspirat de personajul biblic Bethania, fiica lui Laza și sora lui Marta și Lazar. Numele a fost folosit de numeroși părinți ca nume pentru fiicele lor și a fost popularizat de scriitorul american Rebeca West, în romanele sale.

Estera

Cele mai citite articole

Estera este un nume biblic de fată ce datează din secolul al XVI-lea. Numele provine de la biblia ebraică și înseamnă „stea”. Numele a fost popularizat de scriitorul german Goethe, în romanul său, „Faust”. Estera este unul dintre numele biblice foarte populare, fiind ales de numeroși părinți ca nume pentru fiicele lor. Numele este folosit rar și în alte limbi decât germană, fiind foarte rar folosit în engleză.

Tamar

Tamar este un nume biblic de fată ce datează din secolul al XVI-lea. Numele provine de la biblia ebraică și înseamnă „palmier”. Numele a fost folosit în mod obișnuit și în limba engleză, fiind unul dintre numele biblice foarte populare. Numele a fost inspirat de personajul biblic Tamar, fiica lui David și nepoata lui Levit. Numele a fost folosit de numeroși părinți ca nume pentru fiicele lor și a fost popularizat de scriitorul englez John Steinbeck, în romanele sale.

Dina

Dina este un nume biblic de fată ce datează din secolul al XVI-lea. Numele provine de la biblia ebraică și înseamnă „judecată”. Numele a fost popularizat de scriitorul englez William Shakespeare, în piesa sa, „Lucreția”. Dina este unul dintre numele biblice foarte populare, fiind ales de numeroși părinți ca nume pentru fiicele lor. Numele este folosit rar și în alte limbi decât engleza, fiind foarte rar folosit în spaniolă.

Numeroși părinți aleg nume biblice pentru fiicele lor, fiind o modalitate excelentă de a le oferi un sens al spiritualității și al înțelepciunii. Numele biblice oferă un sentiment de tradiție și veșnicie. De asemenea, aceste nume pot oferi încurajare, speranță și inspirație. Numele biblice sunt, de asemenea, un mod excelent de a transmite mesaje și semnificații prin intermediul numelor de fată. Aceste nume nu numai că se potrivesc cu felul în care sunt părinții în prezent, ci pot fi folosite ca un mijloc de a transmite mesaje generației viitoare. Aceste nume sunt o modalitate excelentă de a transmite o înțelepciune religioasă și spirituală de-a lungul generațiilor.

Cele mai citite articole