De ce sa apelezi la un birou de arhitectura pentru design interior

0
323
r architecture wddfbanbhl8 unsplash
r architecture wddfbanbhl8 unsplash

Multe persoane doresc sa isi amenajeze propria locuinta dupa bunul plac, avand ca model diferite fotografii pe care le-au vazut pe Internet sau chiar case pe care au avut ocazia sa le viziteze. De multe ori insa, asa cum spune si o veche zicala, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si rezulta idei puse in aplicare pe jumatate, compromisuri in ceea ce priveste materialele si mobilierul cumparat. 

Toate acestea duc in final la impresia de kitsch, care poate fi evitat daca proprietarul are intelepciunea sa apeleze din start la un birou de arhitectura. Specialistii din cadrul unei astfel de firme au viziunea de ansamblu asupra stilului de amenajare pe care il doreste clientul si pot alcatui de la inceput un buget adaptat buzunarului acestuia.

Un proiect de amenajare interioara coerent, cu rezultatul dorit

Spre deosebire de un amator, un specialist in design interior de la un birou de arhitectura poate elabora un proiect de amenajare coerent, unitar, in care toate elementele sunt integrate, in care nu exista discrepante intre elemente sau intre zonele spatiului de locuit. Acesta cunoaste si intelege granita dintre kitsch si impresia de autentic si stil coerent.

Cele mai citite articole

De multe ori, proprietarii au tendinta sa cumpere piese in jurul carora sa isi contruiasca intreg designul si bugetul se epuizeaza rapid pe obiecte scumpe, iar planul nu mai poate fi dus la capat. Un specialist in amenajari interioare se va ocupa ca acest lucru sa nu se intample si rezultatul final sa se situeze in asteptarile clientului.

De la proiecte grafice la realitatea visata 

De mare ajutor pot fi serviciile unui birou de proiectare atunci cand persoana nu are o idee clara asupra elementelor cu care se poate obtine stilul dorit in amenajarea interioara. Se realizeaza proiecte 2 D sau 3 D in care se amplaseaza elementele si culorile in functie de spatiul disponibil, iar persoana isi poate face o idee conforma cu realitatea asupra a ceea ce se poate obtine. 

Repartizarea bugetului pe categorii de cheltuieli si realizarea unor efecte optice de maximum impact cu cheltuieli reduse va asigura rezultatul dorit in materie de stil, estetica si functionalitate a locuintei.

Cele mai citite articole