Ce tipuri de mopuri exista si ce caracteristici au acestea? 

0
28
pan xiaozhen pj brfz9eaa unsplash
pan xiaozhen pj brfz9eaa unsplash

Curatenia este esentiala atat pentru sanatatea fizica, dar si pentru cea psihica a oamenilor, deoarece felul in care arata mediul in care traiesc oamenii influenteaza foarte mult starea lor de spirit. In plus, nu trebuie sa se investeasca sume importante in obiectele necesare pentru a face curatenie, o matura si un mop cu galeata sunt suficiente. 

Tocmai din acest motiv, astfel e obiecte nu lipsesc din nicio gospodarie, gospodinele avand la dispozitie posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte vasta de obiecte destinate curateniei. Daca matura este tot mai des inlocuita de echipamentele electrice – maturi electrice sau aspiratoare – cand vine vorba despre spalarea podelelor, se pot folosi diferite tipuri de mopuri, in functie de preferinte: 

Mopul clasic 

Categoria mopurilor clasice cuprinde, la randul sau, mai multe tipuri de mopuri. Cele mai des intalnite sunt mopurile cu fibre din bumbac lungi si mopuri plate, in functie de producator, acestea fiind oarecum diferite. 

Totusi, ambele categorii de mop au aceleasi utilizari, pentru spalare si pentru absorbtia lichidelor de pe podea. Gradul de absorbtie poate fi insa diferit. De aceea, astfel de mopuri pot fi gasite i orice casa, unde curatenia este un criteriu esential. 

Mop cu aburi 

O alta categorie de mopuri care pot fi gasite in gospodariile romanilor este cea a mopurilor cu aburi. Se stie deja ca aburul este foarte eficient pentru curatarea si chiar dezinfectarea suprafetelor, astfel ca cei care isi doresc o curatenie cat mai eficienta, fara sa foloseasca produse chimice, aleg aceasta varianta. Folosirea repetata pe podele din lemn sau parchet pot duce insa la deteriorarea acestor. 

Mop robot 

O tendinta care este tot mai raspandita in ziua de astazi este folosirea echipamentelor de curatenie de tipul robot, care se ocupa singure de curatarea casei. Desi aspiratoarele robot sunt cele mai populare, pe piata exista si mopuri robot, care pot fi pregatite si programate, astfel incat sa poata spala singure pardoseala din casa. 

Prin urmare, oricine poate folosi un mop pentru a-si face curatenie in casa, indiferent daca este adeptul mopurilor clasice sau al variantelor moderne.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.