Astragalus beneficii

0
100
astragalus
6447655a6f9da

Introducere

Astragalus este o plantă aromatică și mirodenie ce face parte din familia Leguminosae. Aceasta plantă a fost folosită de mii de ani în medicina tradițională chineză pentru beneficiul său terapeutic. Este denumită, de asemenea, „ginseng” chinez sau „huang qi”, denumirea chineză pentru Astragalus. Astragalus este de asemenea cunoscut și sub numele de cătină, cârtiță și cutare.

Extractul de astragalus este bogat în compuși polifenolici, cum ar fi antocianidine, flavonoide, triterpene, cumarina, cumarine, acizi fenolici și alții. Acesta conține, de asemenea, izotiocianate, care pot ajuta la reglarea sistemului imunitar și la reducerea inflamației. Aceste compuși sunt responsabili pentru majoritatea beneficiilor pe care le oferă Astragalus.

Beneficiile pentru sanatate ale Astragalusului

Studiile arată că Astragalusul oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea:

Sistemul imunitar

Unul dintre principalele beneficii ale Astragalusului este că poate ajuta la stimularea sistemului imunitar. Acesta poate preveni răceala și gripa și poate reduce simptomele acestora, cum ar fi infecțiile respiratorii și virozele. Astragalusul conține izotiocianate, care sunt compuși care pot ajuta la reglarea sistemului imunitar și la reducerea inflamației.

Inflamația

Cele mai citite articole

De asemenea, Astragalusul poate ajuta la reducerea inflamației. Acest lucru se datorează compușilor antiinflamatori și antioxidanți pe care îi conține. Aceste compuși pot ajuta la reducerea inflamației în corp și la reducerea simptomelor bolilor inflamatorii. De asemenea, poate ajuta la prevenirea și tratarea diabetului, artritei și altor boli inflamatorii.

Cancer

Astragalusul poate fi, de asemenea, benefic pentru prevenirea și tratarea cancerului. Acesta conține compuși polifenolici care pot preveni și trata cancerul prin oprirea creșterii celulelor canceroase și prin încetinirea diviziunii celulare. De asemenea, poate ajuta la prevenirea și tratarea cancerului de prostată, de sân și de colon.

Stres

Astragalusul poate ajuta, de asemenea, la reducerea stresului și a anxietății. Acesta conține compuși care pot ajuta la relaxarea corpului și la reducerea simptomelor stresului și anxietății. De asemenea, poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei și la îmbunătățirea stării de spirit.

Inima

Astragalusul poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății inimii. Acesta conține compuși care pot ajuta la reducerea colesterolului și a trigliceridelor din sânge și la reducerea presiunii arteriale. De asemenea, poate ajuta la reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral.

Concluzie

Astragalusul este o plantă folosită de mii de ani în medicina tradițională chineză. Este bogat în compuși polifenolici care oferă beneficii pentru sănătate. Acestea includ stimularea sistemului imunitar, reducerea inflamației, prevenirea și tratarea cancerului, reducerea stresului și anxietății și îmbunătățirea sănătății inimii. Prin urmare, Astragalusul este o plantă utilă și benefică pentru sănătate.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.